мінімальний сейф, що я бачив, мав ширину біля 20см. впіндюрити його можна і під полкою книжковою, куди завгодно - він лишень має забезпечити умовну недоступність зброї. висота підбирається під зброю - мінімальна довжина мисливської зброї в Україні шось біля 80см. от і маєш металевий шкафчик 20*20*90см, прикріплений де завгодно. Аби тільки ця проблема не була накшталт "тисячи причин".
упд: а, а ще є у Латека моделька Т12 начебто, розкладна одноствольна переломка. В розкладеному вигляді ващє десь біля 45 чи 50 см довжиною виходить )) Та щє іграшка 12го калібру ))) І дешева, до 200 баксів коштує.
Мне всегда казалось, что оружие (любое) выбирается под конкретные задачи. Не? Ясен пень, были люди, которые не умели пользоваться нунчаками, но носили их, бо было модно. Но это объяснимо - подростковый возраст, 90е годы, расцвет видеосалонов, все эти ваши джекичаны :D
а вопрос о ТТХ - ето к чему? К неприятию однозарядного 12к как инструмента широкого спектра? вцелом согласен, помпа универсальнее. Но, имхо, задачи, которьіе можно поставить перед неспециализированньім огнестрельньім оружием, умеренно решит именно 12к, как помпа так и переломка. По-етому, как общая рекомендация - 12к. Дальше начинаются шашечки - а дешевле, а точнее, а удобней, а универсальней, а никон или кенон? Шашечки - ето предмет отдельньіх срачиков )))
Сабуро, уяви, що ти хочеш придбати авто, ти можеш його зберігати лише в гаражі. Ти хтів би придбати джипа 4х4, але в гараж вміститься лише малолітражка, розміром зі смарт. Приблизно такі у мене умови) В деяких випадках доводиться обирати не за бажаннями, а в межах обмежень.
Рома, подумай, якого розміру сейф ти зможеш впіндюрить. Під ліжко, в шафі на задній стінці, над книжковою полицею? бо зброя є і 55 см і 75 см (переламки в розібраному стані), 90 (помпа з найменшим стволом) і довші. Було б бажання, а радники знайдуться )))
бо і зброя є дуууже різна, зручніша під ті чи інші задачі (і високоточна, і невибаглива, і для ближнього бою, і для плінку по тарілкам, і з набоями втричі дешевшими за флобера, і легка, і з магазинами, і, і, і ..). можна обирати серед більш заточеної під конкретну задачу. чи серед інструментів більш широкого профілю. було б бажання, а радники знайдуться )))
Мені імпонує багатозарядна рушниця, можливо, помпа чи карабін. Якщо чесно, я не дуже розуміюся на видах. Але двохстволка мені здається дещо непрактичною, бо її треба часто заряджати =)
а ось ми і підійшли до питань цільового призначення ;)
чим мені імпонує: - коротка розкладна одностволка. можливістю спакувать в рюкзачок і понести кудись на пострєлушки. компактність при перенесенні. більш уважне ставлення до кожного пострілу. ціна (мвахаха, як завжди!) - дешева помпа. можливість використання для ураження кількох цілей в короткий проміжок часу за умови тренувань і нечастих пострілух. нежалько поставити дома про всяк випадок "щоб було" - мелкан. недорого, точно, суто розважальна стрільба з недорогими пострілами (3,5 грн за постріл) - хороша переломка (одно- чи дво-ствольна) - приємно торкатись, приємно полювати. може і просто стояти вдома, бо 6 пострілів з помпи це добре, але за певних умов має вистачити і одного. гучного дробового пострілу, що лищає вирвану діру в мішені. З нарізним не стикався, бо не зможу собі дозволити розваги з ціною набою від крила літака до космічного човна, а практичного використання мені нема. Бойову зброю на випадок збройного конфлукту або видадуть, або дістається першим пострілом з 12го калібру (або ти лошара і небіжчик )))) )
К стати - 5.56/45 сейчас стоит меньше 15 грн за один бабах. Один бабах 12 к дробь со спортивной навеской - где то 9 грн. Разница уже не такая страшная. Зато дробью каааак бабахнешь - улыбка сама на морду вылезает :)
Я беру машину под конкретные задачи, а уже по факту решаю вопрос с хранением. Если мне по работе нужна газель, чтоб кирпичи возить, а я купил смарт, бо он в коробке от холодильника храниться может, это как то тоже странно ))))
Ну бывает же, хочется чего то и вроде понятно чего, но круг задач немного размыто. Вот и спрашивают люди - а как у других?. Это нормально. Меня стрельба по тарелкам очень увлекает. И вообще ,- 12й - это зенитка :). Каааак шарахнешь что по бумаге, что по "предмету" - красота и удовлетворение. И да, онож не такое необходимое как авто, поэтому и вопросы разные и про хранение тоже. Ото ствол, что Макс ссылку кидал , я бы себе купил, но у меня наследство подвернулось, а одного в 12 к мне точно хватит :)