grun :: Бляхарь не вкидывает бабки по первой и простой причине - машина в подвешенном состоянии
бляхарі віддають легше гроші за ремонт чим пасани на крутих тацях і можеш не повторювати ту дурню про неспроможність бляхарів ремонтувати авто
1. Я теж вважаю, що українці, зважаючи на загальний рівень доходів, мають мати можливість придбати нормальний, але відносно недорогий автомобіль, тому я вважаю, що потрібно знизити мита на б/в авто.
2. Я теж вважаю, що автомобіль не розкіш, а засіб пересування. Тому, я логічно зв'язую пункт 2 з пунктом 1, стверджуючи, що українці мають мати можливість ввозити недорогі б/в автомобілі з-за кордону.
Тобто, коли українець ввозить старенькі б/в автомобіль Рено, Пежо, Фіат, Опель, інші моделі недорогих седанів - це нормально, це не розкіш, а засіб пересування.
Але коли ох..євші тягають Рендж Ровери, Лексуси, Х5 на бляхах, то це зовсім не про "засіб пересування", це про розкіш за яку потрібно платити по повній.
Тому, так. Українець повинен мати можливість подорожувати по Україні і світу, відтак має можливість придбати недорогий малолітражний седан. Все інше - досвіданія. Бо все інше, це не засіб пересування, а розкіш. Це перша умова.
І друга умова: Українці так люблять розказувати про низькі податки на купівлю авта в ЄС і дешеві автомобілі там. але чомусь зовсім не люблять розказувати про те, що європейці платять немалі податки за утримання цього старого автомотлоху, Я не пропоную вводити податок на старі авто (як то є в ЄС і про що так забувають всякі євросилісти з вибірковою сліпотою), я пропоную, щоб другою умовою придбання б/в авто в ЄС по знижених митних ставках була відсутність мотлоху.
Тобто, якщо в тебе є копійка і ти хочеш авто з ЄС, то будь добрий продай копійку комусь, здай її на металобрухт і не забруднюй нею повітря, зате можеш собі купити б/в авто закордоном.
3. Я вважаю, що держава має стимулювати розвиток підприємництва і тому, потрібно суттєво знизити, а можливо й взагалі відмінити митні ставки на б/в автомобілі типу VW Transporter (вантажний варіант)
При цьому не змінювати мита на пасажирські авто такого типу і заборонити переробляти вантажні авто в пасажирські. Це дасть можливість малим підприємцям активізувати свій бізнес, дасть можливість новим власникам таких авто розпочати свою справу. І зрештою, дасть можливість трохи повиштовхувати з ринку російські газелі.
Звісно, що такі речі треба робити, унеможлививши торгівлю такими авто (неможливість оформлення авто на 90-річну бабушку, неможливість його продавати одразу іт.д). А для власного бізнесу - будь-ласка.
АЛЕ все що описано вище стосується того, що БУДЕ, має стосуватися тих, хто виконує закони і придбає авто після введення подібних законодавчих змін.
А ті, хто порушує закони, роздає хабарі на митниці, кричачи про корупцію в Україні, мають заплатити серйозні штрафи за те, що порушили закон і ввезли бляхи, включно з конфіскацією дорогих авто на бляхах.
Ось так буде справедливо.
Феноменом и нонсенсом является то, что подобным образом уряд защищает (и даже развивать пытается) производство автомобилей которые вообще не удовлетворяют никаким стандартам, ни экологии ни безопасности. Совсем никаким. И тут вопрос стоит даже не про эксплуатацию этих поделий, а о их ПРОИЗВОДСТВЕ.
1. Я теж вважаю, що українці, зважаючи на загальний рівень доходів, мають мати можливість придбати нормальний, але відносно недорогий автомобіль,
Akupaka :: Я ось думаю, на кого розрахована ця маячня? Феномену ніякого немає, це правда, це просте жлобство.
Saburo_Sakai :: Тобто, коли українець ввозить старенькі б/в автомобіль Рено, Пежо, Фіат, Опель, інші моделі недорогих седанів - це нормально, це не розкіш, а засіб пересування.
Але коли ох..євші тягають Рендж Ровери, Лексуси, Х5 на бляхах, то це зовсім не про "засіб пересування", це про розкіш за яку потрібно платити по повній.